15 вересня – Міжнародний день Демократії

15 вересня – Міжнародний день Демократії

Ініційований Організацією Об’єднаних Націй у 2007 році, цей День є як ніколи важливим для України. Адже саме заради Поваги, Рівності, Гідності та Захисту прав і свобод кожного громадянина наші Герої, наші Воїни підіймають зброю, покладають свою долю та життя.

Це надзвичайна ціна – найбільша з того, що можна заплатити за можливість кожного навчатися, працювати, спілкуватися без страху та безглуздих обмежень.
Усвідомлюймо цю Цінність. Цю неймовірну Ціну. Хай кожен з нас на своєму місці з чистим серцем та відданістю робить те, що прискорить нашу Перемогу і допоможе зміцнювати та розвивати нашу Державу!
Кафедра українознавства та філософії безпосередньо причетна до виховання та реалізації принципів демократії у молодого покоління. Кожен курс, що читається викладачами кафедри спрямований на розвиток високого рівня критичного мислення, рефлексії та неупередженості.
Крім цього, вже протягом 3х років в ТНТУ за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (The International Foundation for Electoral Systems, IFES) викладається навчальний курс «Демократія: від теорії до практики».
В рамках курсу студенти успішно реалізовують проєкти, спрямовані на покращення демократичних стандартів та цінностей як в межах університету, так і на місцях, де проживають.
Найважливішими напрямками студентських проєктів є екологія, сфера медичного обслуговування, освітнє середовище, сфери громадського обслуговування. Студенти шукають проблемні ситуації та шляхи вирішення, навчаються працювати у групах, самостійно втілюють проєкти у життя.
Впевнені, наша освіта – це найважливіші кроки до виховання здорової, сильної та свідомої Нації!
Коментарі закрито.