Екскурсія до архіву

Екскурсія до архіву

🤓Кафедра інформаційної діяльності та соціальних наук ТНТУ продовжує відкривати особливості освітньо-професійної програми “Інформаційна справа та соціальні комунікації”.

Цього разу група БІ-11 у супроводі доцентки кафедри, к.і.н. Галини Щигельської та асистентки кафедри Тамари Чоп відвідали Державний Архів Тернопільської області. І це була зовсім не банальна екскурсія, а справжнє занурення у роботу архіваріуса.

📋Разом із Ольгою Мирославівною Дишлюк, заступницею начальника відділу інформації та використання документів, ми дослідили реальні особові справи визначних осіб Тернопільщини (дізнались дещо особливе про Олега Германа, заслуженого діяча мистецтв України та викладача кафедри😉), навчились складати запити на доступ до справ, досліджували унікальні метричні книги початку минулого століття, де смерть та народження, одруження описані рядочками рукописного тексту.

📜Неймовірні відчуття викликає можливість не лише торкатися документів, яким понад 100 років, але й наче у машині часу ознайомитися з головними подіями життя наших предків. Наявність в архіві старовинних реєстраційних книг, дає можливість також віднайти коріння свого родоводу. Тому, якщо походження вашої родини все ще приховане від вас – Тернопільський архів є чудовим місцем, де можна відкривати для себе таїну власного минулого.

Нам також пощастило потрапили на живий процес оцифровування архівних документів та побувати у виставкових залах закладу.

🗄У саме серце архіву провела нас Людмила Богданівна Волоцюга, заступниця начальника відділу зберігання, обліку та довідкового апарату. Тут турботливо зберігаються тисячі документів, які вміщують великі та малі історії нашого краю. Вона ж поділилась особливостями зберігання архівних справ, їхнього опису та обліку, унікальності та важливості того, що приховують прохолодні зали.

📓За короткий час ми опинились в іншому просторі, тихому та поважному, із особливим ароматом історії та таємниць, чудовими людьми, захопленими власною справою. Тут комфортно працювати і приємно знаходитись, тому щиро запрошуємо: Друзі держархіву Тернопільської області завжди знаходять те, що шукають!

Коментарі закрито.