Екскурсійна практика: <a href="https://www.facebook.com/odbteua?__cft__[0]=AZXd2hiRJEm7HDh_LQQrkPETgQ1LICM-fTRzIXAVOS4QClZSlFKhEz0vGPaNLe4-nU35aDmddFFXe94fdO6MOzwbgKbWb2mF3nMoKHH3yGGWEoaC4anLIcBXMkLlFDZUhjoPp4vynTvEiOww-dHIRNCGzA3w9i8BWiKNdMowaA-K9F7mfrHOWtGopyw_wNOZWjQ&__tn__=-]K-R">Тернопільська обласна бібліотека для дітей</a>

Екскурсійна практика: Тернопільська обласна бібліотека для дітей

Чергові відкриття креативних просторів Тернопільська обласна бібліотека для дітей в рамках Ознайомчої практики студентів ОПП “Інформаційна справа та соціальні комунікації”.

Ще раз переконуємось, як чудова команда надзвичайних Людей створює світ, де маленькі та дорослі відвідувачі весело вітаються та прощаються із бібліотекарками, називаючи їх на ім’я! Де можна сміятись, читати на сходах, підлозі, будь-якому комфортному місці, а тут таких безліч!

🦾Де граються у Лего, малюють на графічних планшетах, танцюють у віртуальній реальності та здобувають навички роботи із цифровим простором. Дякуємо за цей досвід Катерині Шевчук, завідувачці Cектору інформаційних технологій та електронних ресурсів!

🥳Тут проходить безліч активностей для дітей від року до ста)) І це без жартів! З нашими студентами дізнались від Ольги Сушко, як розвиваючі та терапевтичні групи Відділу обслуговування дошкільників та учнів не лише піклуються про ментальне здоров’я малюків, але й формують у них зацікавлення читанням, без жодного примусу із здоровою мотивацією!

📖У Відділі обслуговування учнів 5-11 класів ми пересвідчились, що канікули не стають на заваді бажанню читати, і навіть у спекотний час юні відвідувачі приходять за новими історіями. А у шкільний час, розповідає завідувачка відділу Марія Човніцька, кількість користувачів може сягати 200 чоловік за день! Чи ж це не прекрасний доказ того, що бібліотека живе?😃

📚Це життя насичується яскравими, новими виданнями, які наповнюють полиці бібліотеки навіть у цей складний для закупівель час. А особливо цінні примірники можна читати у Відділі читальних залів. Або зустрічатись тут для різних активностей, перегляду фільмів, креативних зустрічей, про які з нами поділилась завідувачка відділу Надія Тимчук.

🥳Особливий творчий простір – це Сектор естетичного виховання! Малюйте піском, створюйте витинанки, творіть разом із найпривітнішими Людьми, які щиро люблять свою роботу. А ще тут є унікальна добірка неймовірних книжок у Секторі літератури іноземними мовами, яку нам радо показала Тетяна Поточняк, завідувачка відділу.

🗳Наші студенти познайомились і з тими, хто забезпечує збереження, облік фондів бібліотеки. Ми побували у Відділі комплектування та обробки літератури, де Тетяна Шеховцова розповіла нам про те, як наповнюється фонд, проходить облік літератури, формуються каталоги. 📰У Інформаційно-бібліографічному відділі Галина Ракоча показала нам наскільки багато важливої та кропіткої роботи робить бібліотека: формує збірники із знаменними та пам’ятними датами, цікаві бібліографічні довідки про сучасних письменників та письменниць, яких також запрошують у гості, інформаційно-туристичні дайджести і ще багато цікавого для наших краян.

💟Побували у серці бібліотеки – її фондах, де Ольга Хмарна, завідувачка Відділу зберігання та реставрації фондів розповіла про життєвий цикл літератури, її облік, реставрацію.

👩Ірина Лазарчук, наша натхненна супервайзерка, а також заступниця директора з науково-методичної роботи та проєктної роботи, відкрила таємницю активного життя бібліотеки: 🫶згуртована Команда, яка любить свою роботу та дітей, відкритість та важливість соціального партнерства, співпраця із громадою, об’єднанням бібліотек та міжнародними фондами і постійний розвиток!

Неймовірно вдячні усій Родині Тернопільської обласної бібліотеки для дітей за той надзвичайний Простір, який вони створюють! Щиро запрошуємо усіх завітати до тих, хто робить читання справжньою Подорожжю! Ви не пошкодуєте!

Коментарі закрито.