Екскурсійна практика: Тернопільська обласна універсальна бібліотека

Екскурсійна практика: Тернопільська обласна універсальна бібліотека

Екскурсійні дні наших першокурсників наповнюються новим досвідом та знайомствами. У складні часи викликів та обмежень, ми продовжуємо боротися та розвиватися! Саме це побачили учасники екскурсії у Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека!

😊Чудові Люди, які наповнюють цей простір сучасними сенсами та подіями, показали нам місце, де буде комфортно будь-кому: дитині, учню, студенту, викладачу, науковцю та людині, яка прагне розвиватися, незалежно від віку!

У Відділі міського абонементу нам розповіли про можливості, які можуть отримувати користувачі бібліотеки, акції, цікаві зустрічі. Про активну популяризаторську роботу працівниць відділу у соціальних мережах, віртуальному середовищі загалом. Це місце “занурення у книги”, адже тут вони не ховаються за стелажами, а відкриті до зустрічей з читачами!

У Залі каталогів дізналися про традиційні та цифрові довідково-бібліографічні ресурси бібліотеки, каталоги, картотеки, довідкові послуги та можливості, які надає заклад.

Про особливості фондів говорили у Відділі літератури іноземними мовами,

Відділ літератури з мистецтв, Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії.

📝Про неймовірну активність колективу бібліотеки дізнались під час презентації грантового проекту «Польська без кордонів», інформації про клуби вивчення іноземних мов, які постійно працюють на базі бібліотеки, освітні подорожі колективу, який прагне впроваджувати європейський досвід відкритого простору бібліотек в Україні.

Неймовірно вражені задумами майбутніх проєктів, спрямованих не лише на розбудову ТОУНБ, але й підтримку тих, кому це необхідно: від внутрішньо переміщених українців до людей, які потребують психологічної, інформаційної підтримки, базових навичок цифрової діяльності.

🙌Вдячні за презентації завідувачці сектору періодики Тернопільської ОУНБ Юлії Вайнер та провідній бібліотекарці відділу літератури іноземними мовами Юлії Чуйко!

🗣Про те, що бібліотека – це живе середовище комунікації нам розповіла координаторка регіонального Центру європейської інформації Світлана Воробель. Пані Світлана поділилась досвідом організації на базі бібліотек освітнього середовища, тим, як бібліотеки залишаються хранителями не лише інформації, але й світової культурної спадщини. Як цьому сприяє проєкт «Розвиток спроможності бібліотек—Хабів цифрової освіти», реалізований ВГО Українською бібліотечною асоціацією у співпраці з регіональними відділеннями УБА та обласними бібліотеками за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія».

📲Завершили зустріч практичним заняттям у супроводі провідної методистки Тернопільської ОУНБ, тренерки Регіонального навчального центру Ірини Врублевської. Разом з нею та освітньою платформою «Дія. Освіта» наші студенти відкривали свої приховані таланти у тесті «Ваша професія мрії».

🤝Щиро вдячні усьому привітному, відкритому та щирому колективу @Тернопільська обласна універсальна бібліотека за захоплюючу та надихаючу мандрівку! Будемо долучатись до Ваших проєктів та активностей!

Коментарі закрито.